ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

To Πρόγραμμα των Απογευματινών Μαθημάτων στόχο έχει να ενισχύσει το πρόγραμμα εκπαίδευσης που προσφέρεται στο Νηπιαγωγείο, δίνοντας τη δυνατότητα στα παιδιά να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με εκπαιδευτικά αντικείμενα, που προσφέρονται από εξειδικευμένους δασκάλους.  

Η βασική φιλοσοφία του Προγράμματος αντλεί από τη διαθεματική λογική της παιδαγωγικής προσέγγισης STEAM* και προσαρμόζεται στις καλύτερες πρακτικές με βάση τη διεθνή εμπειρία, που καταδεικνύει πως υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στις πρώτες εμπειρίες ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας στη θεματολογία των STEAM προγραμμάτων με τη μετέπειτα σχολική επιτυχία.

Στην ηλικία αυτή τα παιδιά είναι καλό να εξερευνούν τα ενδιαφέροντα τους και να δοκιμάζουν τις κλίσεις και τις δεξιότητες τους. Στόχος μας σε αυτό το στάδιο δεν είναι η εξειδίκευση αλλά η διεύρυνση των οριζόντων του παιδιού και η πρώτη επαφή, μέσα από το παιγνίδι, με τον κόσμο  των τεχνών και των επιστημών. Στη συνέχεια, τα παιδιά  μπορεί να επιλέξουν τι είναι αυτό που τους ενδιαφέρει περισσότερο, τι είναι αυτό που τους ταιριάζει καλύτερα.

Το Πρόγραμμα αυτό επιτρέπει στα παιδιά, στον οικείο γι’ αυτά χώρο του Νηπιαγωγείου, μαζί με τους φίλους και τις φίλες τους, να αποκτήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία μάθησης, που ενδυναμώνει την παρατηρητικότητα, την κριτική σκέψη, τη δημιουργικότητα και ενθαρρύνει τη συνεργασία και την αλληλεπίδραση. 

Με πολύ χαμηλό κόστος, και χωρίς περιττά έξοδα για μετακινήσεις με το αυτοκίνητο, φέρνουμε στο χώρο του Νηπιαγωγείου ορισμένους από τους καλύτερους εκπαιδευτές σε κάθε τομέα για να προσφέρουν τα ειδικά σχεδιασμένα αυτά μαθήματα για 3 διαφορετικές ηλικίες παιδιών (2-3 ετών, 3-4 ετών και 5-6 ετών).

Στόχος μας το Πρόγραμμα αυτό, να ενταχθεί σταδιακά τα επόμενα χρόνια ως αναπόσπαστο τμήμα του ωρολογίου προγράμματος του Νηπιαγωγείου μας, συμβάλλοντας έτσι σημαντικά στην πολύπλευρη ανάπτυξη των παιδιών και προσφέροντας ισχυρά εφόδια για τα επόμενα τους βήματα.

* Η εκπαιδευτική προσέγγιση STEAM εδράζεται σε πέντε επιστημονικούς τομείς: Φυσικές επιστήμες (Science), Τεχνολογία (Technology), Επιστήμες των Μηχανικών (Engineering), Τέχνες (Arts) και Μαθηματικά (Mathematics).

Eγγραφές                                                                         

Για να εξασφαλίσετε θέση στα απογευματινά μαθήματα για την επόμενη σχολική χρονιά θα πρέπει να προσκομίσετε συμπληρωμένη τη σχετική αίτηση στο Νηπιαγωγείο, μαζί με €15 για την εγγραφή (ανεξαρτήτως αριθμού μαθημάτων).

Οι εγγραφές αρχίζουν στις 26 Ιουλίου 2024.

Υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων σε ορισμένα μαθήματα, γι’ αυτό θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Δίδακτρα

Μηνιαία τιμή διδάκτρων ανά μάθημα: €30

Έκπτωση για αδέρφια: 40% στο δεύτερο παιδί (δεν ισχύει για πακέτα)

Ειδικό πακέτο προσφοράς:

  • Τρία μαθήματα + 1 μάθημα δωρεάν €75

Γιατί να εγγράψω το παιδί μου στο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων;

  • Το πρόγραμμα ακολουθεί μια ολιστική λογική, αντλώντας από την προσέγγιση STEAM, έχοντας ως στόχο να συμβάλει στην πολύπλευρη ανάπτυξη του παιδιού.
  • Είναι αποδεδειγμένο ότι υπάρχει ισχυρή συσχέτιση ανάμεσα στις πρώτες εμπειρίες ενός παιδιού προσχολικής ηλικίας από την επαφή με διάφορα εκπαιδευτικά αντικείμενα και τη μετέπειτα σχολική επιτυχία.
  • Τα μαθήματα προσφέρονται αποκλειστικά για τα παιδιά του Νηπιαγωγείου. Αυτό σημαίνει ότι τα παιδιά παραμένουν με τους φίλους και τις φίλες τους σε ένα οικείο χώρο, με μεγαλύτερη υγειονομική ασφάλεια.
  • Εξοικονόμηση χρόνου και κόπου των γονέων για μετακίνηση των παιδιών σε φροντιστήρια.
  • Τα μαθήματα προσφέρονται από εξειδικευμένους εκπαιδευτές, με εμπειρία στη διδασκαλία μικρών παιδιών.
  • Το ειδικό μας πακέτο προσφέρεται στη χαμηλότερη τιμή που υπάρχει στην αγορά.

Ακολουθεί η αίτηση Εγγραφής: κατέβασε το αρχείο εδώ

Ωρολόγιο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων

 

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Αγγλικη Γλωσσα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ

ΤΑΕ ΚΒΟ ΝΤΟ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΠΑΙΔΕΙΑ

ΧΟΡΟΣ

ΨΥΧΟΚΙΝΗΤΙΚΗ

ΤΕΧΝΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ