Οι Μικροί Νομπελίστες απέκτησαν αδερφάκι

Από τη φετινή σχολική χρονιά, έχει ξεκινήσει η λειτουργία ενός παραρτήματος του Νηπιαγωγείου μας. Πρόκειται για τους  “Μικρούς Νομπελίστες Νο.2 Junior», που βρίσκονται στη Λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού 32, στη Λάρνακα.

“Οι Μικροί Νομπελίστες Νο.2 Junior” λειτουργούν ως Παιδικός Σταθμός και φιλοξενούν αυτή τη στιγμή τις μικρότερες τάξεις του Νηπιαγωγείου μας, δηλαδή παιδάκια από δύο μέχρι τριάμισι ετών. 

Βασική μας φιλοσοφία, όπως και στο κεντρικό Νηπιαγωγείο είναι η λειτουργία μικρών τάξεων (10 εώς 12 παιδιά) με στόχο να δημιουργούνται οι συνθήκες για αυξημένη υγειονομική ασφάλεια αλλά και βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης.

Ως γνωστό, με βάση τα πρωτόκολλα των αρμόδιων υπουργείων, κύριο μέτρο κοινωνικής απόστασης για τα παιδιά των Νηπιαγωγείων, σε συνθήκες πανδημίας του κορονοϊού, είναι ο διαχωρισμός τους σε μικρές ομάδες που αποτελούνται σταθερά από τα ίδια παιδιά. Αυτό θα μας επιτρέψει, να συνεχίσουμε το πρόγραμμα μας κανονικά με συνεχή φοίτηση για όλα τα παιδιά, ακόμα και στην περίπτωση που χρειαστεί να επανέλθει το σύστημα της εκ περιτροπής φοίτησης, προκειμένου να μειωθεί ο αριθμός των παιδιών σε 12 ανά τάξη, όπως συνέβη κατά τις τελευταίες εβδομάδες της προηγούμενης σχολικής χρονιάς.

Πέραν, όμως, της ασφάλειας από τους υγειονομικούς κινδύνους, η μείωση των μαθητών ανά τάξη επιφέρει αναμφίβολα και  μια ουσιαστική αναβάθμιση στην ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης αφού επιτρέπει στην κάθε δασκάλα να αφιερώσει περισσότερη ώρα και να δώσει περισσότερη έμφαση στην ανάπτυξη του κάθε παιδιού ξεχωριστά.

“Οι Μικροί Νομπελίστες Νο.2 Junior” λειτουργούν στα ίδια υψηλά επίπεδα ποιότητας, όπως και στο κεντρικό κτήριο, τόσο σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις, όσο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες. Η αυλή του Παιδικού Σταθμού έχει ήδη γεμίσει με μεγάλα και μικρά παιχνίδια ενώ οι τάξεις έχουν εξοπλιστεί κατάλληλα, διαμορφώνοντας ένα πολύχρωμο, αρμονικό και δημιουργικό περιβάλλον, που ευνοεί την ομαλή προσαρμογή και τη σταδιακή κοινωνικοποίηση των παιδιών, την απόκτηση των πρώτων δεξιοτήτων και σταθερών θεμελίων για τη μαθησιακή τους πρόοδο.

Για εγγραφές μπορείτε να απευθύνεστε στο 24641642/2464141 ή μέσω της ιστοσελίδας μας στο nobelistes.com.